Recept na palačinky které jsou měkké, nadýchané a plné lahodného aroma vanilky. Jsou jednoduché k přípravě a vyžadují pouze základní suroviny, které najdete v každé kuchyni. Stačí smíchat ve velké míse mouku, vejce, mléko, cukr, sůl a trochu vanilkového extraktu. Těsto nechte odpočívat, aby se ingredience propojily a tvořily dokonalou konzistenci.
Pak stačí rozpálit pánvičku, naolejovat ji a nalít na ni trochu těsta. Nechte palačinku péct, dokud se na povrchu neobjeví bubliny, a poté ji otočte a nechte ji dozlatova usmažit i z druhé strany. A voilà, máte před sebou dokonalé palačinky, které můžete podávat se sirupem, ovocem, nebo oblíbeným tvarohem či ořechy.
Nejlepší na těchto palačinkách je, že jsou skvělé nejenom na snídani, ale i na svačinu nebo večeři. Jsou také skvělou volbou pro rodinné snídaně nebo brunch. Tak proč si neudělat radost a nevyzkoušet tento skvělý recept na nejlepší palačinky ještě dnes?
Nejlepší Recept na Palačinky jako od Maminky
Ingredients
- 4 ks vejce
- 400 g hladká mouka
- 1 ks nebo 20 g cukru se špetkou vanilky vanilkový cukr
- 1 l mléko může být i kokosové, mandlové
- 200 ml slunečnicový olej
- marmeláda domácí marmeláda a ovoce podle chuti na dokončení
- špetka sůl
Instructions
- Nejdřív v míse smíchejte všechny ingredience na těsto. Pokud budete míchat ručně, doporučujeme smíchat nejdřív suché a tekuté ingredience zvlášť. Jinak použijte klidně robot s metličkami nebo mixér. Jde o hlavně o vytvoření co nejhladšího těsta.
- Na středně rozpálenou pánev pak nalijte trošku oleje a rozetřete ho mašlovačkou.
- Těsto nalijte na pánev a krouživými pohyby ho rovnoměrně rozprostřete. Dávkování těsta samozřejmě musíte přizpůsobit velikosti pánve a naběračky. Snažte se vždycky dělat palačinky co nejtenčí.
- Trvá asi jednu až dvě palačinky, než se pánev rozpálí na ideální teplotu. Pak už to jde samo a olej na pánev už není potřeba. Pokud teda používáte nepřilnavou pánev. Každopádně první palačinka se nikdy nepovede, takže se na začátku určitě netrapte, kdyby se něco nedařilo.
- Palačinky jsou hotové dost rychle, takže doporučujeme neodcházet a pořád na ně koukat. Většinou stačí tak půl minuta z každé strany, ale záleží na tloušťce těsta samozřejmě. Sledujte hlavně barvu palačinek, ať se nepřipálí.
- Hotové palačinky servírujte podle chuti s domácí marmeládou nebo dalšími ingrediencemi.
- Pokud se rozhodnete pro omáčku z mraženého nebo čerstvého ovoce, stačí ho dát do kastrůlku, lehce podlít vodou a přidat cukr podle chuti. Pak nechte provařit, dokud se ovoce nerozvaří na omáčku a do požadované konzistence. Vyzkoušet můžete například domácí omáčku z malin a ostružin.