Tato úžasná specialita představuje křupavé cuketové placičky, které se vyznačují svěžími a lahodnými tóny cuket a sýra. Původem z turecké kuchyně, kabak mücver je symbolem dokonalé kombinace tradice a chuti. Stačí jediný kousíček a ocitnete se na cestě po uličkách Istanbulu. Připravte se na skvělý zážitek plný exotických vůní a neodolatelných chutí. Překvapte své chuťové buňky touto úžasnou pochoutkou, která oslní každého gurmána!
Turecké Cuketové Placky „Kabak mücver“
Oslavte tureckou chuťovou dobrodružnost s tímto lahodným receptem na kabak mücver!
Ingredients
- sůl
- 2 ks vejce
- 2 ks cuketa
- 1 lžíce kopr
- 100 g sýr feta
- 1 lžička máta peprná
- 5 lžic hladká mouka
- 0,5 ks červená kapie
- 1 lžíce petrželová nať
- olivový olej na smažení
- 1 lžička mletý černý pepř
- 0,5 lžiček mletá pálivá paprika
- 2 ks jarní cibulka s natí
Instructions
- Čerstvou červenou kapii zbavíme jádřince, žilek a semínek, omyjeme a pokrájíme na malé kostky. Jarní cibulku s natí očistíme a pokrájíme na kolečka. Omytou čerstvou mátu peprnou, čerstvý kopr a čerstvou petrželovou nať posekáme nadrobno. Mladou cuketu omyjeme, oba konce odkrojíme a nastrouháme na hrubo i se slupkou do mísy.
- Do mísy přidáme čerstvě mletý černý pepř, mletou pálivou papriku, pokrájenou kapii, jarní cibulku i s natí, posekanou mátu peprnou, petrželovou nať a kopr, rozšlehané vejce, podle chuti osolíme a promícháme. Na vrch rozdrobíme sýr feta, přidáme mouku a znovu pořádně promícháme.
- Na pánev s nepřilnavým povrchem lžící dáváme kopky cuketovo-sýrové směsi a v horkém oleji smažíme z obou stran pěkně do červena a do křupava. Hotové placky dáme odsát na papírovou kuchyňskou utěrku.
- Kabak mücver – turecké křupavé cuketovo-sýrové placky podáváme horké s hustým bílým jogurtem a servírujeme s ayranem, což je studený nápoj z jogurtu, vody a soli.
- Kabak mücver se podává jako hlavní chod a také velmi často jako jeden z druhů velmi chutného meze – mimořádně oblíbené pohoštění při družném rozhovoru a posezení s přáteli. Kabak mücver je přímo ideální jídlo pro horké dny.
Tried this recipe?Let us know how it was!