Toto pesto z medvědího česneku není jako žádné jiné – je připraveno z čerstvých listů, což dodává této klasické omáčce zcela nový rozměr. Medvědí česnek, s jemně pikantní chutí a osvěžující vůní, se promění v krémovou a aromatickou omáčku, která se perfektně hodí na vaše oblíbené těstoviny, pizza nebo jako dip k čerstvému chlebu. Připravit toto pesto je snadné – stačí nasbírat čerstvé listy medvědího česneku a společně s olivovým olejem, parmezánem, kešu oříšky a šťávou z citronu je smíchat do hladké konzistence. Výsledkem je omáčka plná bohatých chutí, které vám zaručeně udělají radost. Takže, vezměte si čas a připravte si tuto lahodnou omáčku doma. Vaše chuťové pohárky vám za to budou vděčné!
Lahodné Pesto z Medvědího Česneku s Parmezánem
Ingredients
- sůl podle chuti
- 1 hrst parmezánu nastrouhaný
- 10 – 15 lžic olivový olej extra panenský
- 1 hrst kešu ořechů natural
- 2 hrstě medvědí česnek
Instructions
- Listy medvědího česneku důkladně propláchneme vodou, abychom je zbavili všech nečistot. Medvědí česnek vsypeme do mixéru a přidáme kešu oříšky. Přilijeme olivový olej a vše pečlivě rozmixujeme. Do rozmixovaného pesta z medvědího česneku vmícháme nastrouhaný parmezán a podle chuti dosolíme. Pesto uchováváme v uzavíratelných skleničkách, po naplnění obsah ještě zalijeme lžící olivového oleje. Pesto z medvědího česneku nám v lednici vydrží až měsíc. Takto připravené pesto z medvědího česneku podáváme jako studenou omáčku nejen k dochucení těstovin, rýže, podává se na čerstvém i opékaném pečivu, užijeme jej k přípravě dalších pokrmů.