Prozkoumejte svět lahodného a zdravého jídla s naší recepturou je květáková polévka s bramborem a kokosovým mlékem tou nejlepší volbou! Tato bohatá a krémová polévka je nejen lahodná, ale také nabízí výhody zdravého jídla díky přítomnosti květáku, který je bohatý na vlákninu, vitamíny a minerály.
Naše receptura začíná s čerstvým květákem, který se vaří spolu s brambory a jemně nakrájenou cibulí, česnekem a bylinkami. Poté se vše rozmixuje do hladké konzistence, která přináší polévce bohatou a svěží chuť. Pro dosažení ještě bohatší a krémovější textury přidáme do polévky smetanu, která dodává pokrmu jemnost a harmonii. Tento krok také přidává do polévky bohatou a krémovou chuť, kterou si jistě zamilujete.
Servírujeme tuto květákovou polévku horkou s čerstvě nasekanou petrželkou nebo pažitkou na vrchu pro dokonalý závěr. Každá lžíce této polévky je plná chutí a vůní, které zaručeně udělají radost vašim chuťovým pohárkům. Tak proč si neudělat radost a nevyzkoušet tuto vynikající květákovou polévku s bramborem a smetanou? Připravte si ji doma a dopřejte si chvíle lahodného požitku a zdravého stravování!“
Květáková Polévka s Bramborem a Kokosovým mlékem
Ingredients
- 2 lžíce máslo rostlinné nebo ghí (pro vegetariánskou variantu)
- 1/2 ks pórek
- 1 ks mrkev
- 2 lžíce hladká mouka
- 1,2 litru vývar zeleninový nebo voda
- 3 ks brambory
- 1/2 ks květák
- sůl
- pepř čerstvě namletý
- muškátový květ
- 100 ml kokosové mléko
- kopr
Instructions
- V hrnci rozehřejte máslo a vsypte na něj na hrubší kostičky nakrájený pórek. Restujte dosklovata, poté přisypte na čtvrtkolečka nakrájenou mrkev a nechte ji asi 2 minuty restovat, aby se rozvoněla.
- Přisypte 2 lžíce hladké mouky a minutku míchejte, aby se mouka trochu opekla a spojila s máslem.
- Přilijte horký vývar nebo vodu a metličkou rozšlehejte dohladka. Přisypte na kostky nakrájené brambory a na růžičky rozdělený květák.
- Dochuťte solí, pepřem a mletým muškátovým květem. Přiveďte k varu a na mírném ohni pod poklicí vařte 15 minut, až budou brambory měkké.
- Do polévky vmíchejte kokosové mléko nebo rostlinnou smetanu a ozdobte čerstvým koprem.