Tato veganská dršťková Polévka přináší do vaší kuchyně bohatou a překvapivě autentickou chuťovou zkušenost, která vás určitě nadchne.
Hlíva ústřičná, známá svou masitou a syrovou chuťovou paletou, je skvělou alternativou k tradičnímu dršťkovému masu. Když je správně připravena, má tento houbový náhražka skvělou konzistenci a chuť, která je velmi podobná originálnímu dršťkovému masa.
Naše veganská dšťková polévka začíná s hlívou ústřičnou, kterou nasekáme na tenké plátky a osmažíme s aromatickou cibulí, česnekem a kořením. Poté přidáme zeleninový vývar a necháme polévku vařit, dokud se chutě a vůně nevyvinou do dokonalosti.
Když polévka dosáhne žádoucí konzistence a chuť, servírujeme ji horkou s čerstvým chlebem nebo pečivem. Každý sousto je plné syté a bohaté chuti, která zaručeně uspokojí i ty nejnáročnější chuťové pohárky.
Tak proč si neudělat radost a nevyzkoušet tuto veganskou verzi klasické české dršťkové polévky? Připravte si veganskou dršťkovou polévku z hlívy ústřičné a dejte svému jídelníčku zdravou, chutnou a zelenou náladu!
Veganská Dršťková Polévka Z hlívy ústřičné
Ingredients
- 500 g hlíva ústřičná
- 2 ks cibule
- 3 lžíce řepkový olej
- 2 lžíce majoránka sušená
- 2 lžíce mletá sladká paprika
- 1 špetka chilli koření
- 1 litr zeleninový vývar viz tip
- 1 –2 lžičky hladká mouka
- 2 stroužky česnek
- 1 snítka majoránka čerstvá
- sůl
Instructions
- Hlívu nakrájejte na větší kousky, cibuli nadrobno. V hrnci rozehřejte olej, orestujte na něm cibuli, až mírně změkne, vsypte sušenou majoránku a hlívu, osolte a poduste 5–10 minut. Přisypte papriku a chilli, 2 minuty míchejte, zalijte vroucím vývarem a povařte doměkka.
- Hlíva nikdy zcela nezměkne, stačí, když je trochu měkká. Mouku rozmíchejte v 50 ml vody a vlijte do polévky. Zamíchejte, povařte 5 minut a dochuťte utřeným česnekem se solí. Ozdobte čerstvou majoránkou.