Zeleninové kari s kokosovým mlékem a cizrnou
37
Views

Hledáte jednoduchý a lahodný recept na zeleninové kari? Toto krémové kari s kokosovým mlékem, bramborami, mrkví, cizrnou a špenátem je ideální volbou pro rychlý a výživný oběd nebo večeři. S exotickým aroma kari pasty a jemností kokosového mléka si tuto indickou klasiku zamilujete.

Toto zeleninové kari je plné chutí a zároveň velmi snadné na přípravu. Brambory a mrkev dodávají pokrmu sytost, cizrna bílkoviny a špenát osvěžující zelenou chuť. Kokosové mléko vše krásně propojí a vytvoří krémovou konzistenci.

Zeleninové kari s kokosovým mlékem a cizrnou

Krémové zeleninové kari s kokosovým mlékem a cizrnou

Krémové a voňavé kari plné exotických chutí.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Course Main Course
Cuisine Indonesian
Servings 4

Ingredients
  

Curry pasta

    Kokosové mléko

      Brambory

        Mrkev

          Cizrna

            Špenát

              Olivový olej

                Sůl

                  Pepř

                    Instructions
                     

                    • Příprava zeleniny: Brambory a mrkev oloupejte a nakrájejte na kostky. Špenát omyjte a nechte okapat. Cizrnu propláchněte.
                    • Osmahnutí kari pasty: V hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte kari pastu. Opékejte ji krátce, dokud se nerozvoní.
                    • Přidání zeleniny: Přidejte nakrájené brambory a mrkev do hrnce a krátce orestujte.
                    • Zalití kokosovým mlékem: Zalijte zeleninu kokosovým mlékem a přidejte cizrnu. Osolte, opepřete a přiveďte k varu.
                    • Vaření: Snižte teplotu a vařte pod pokličkou, dokud brambory a mrkev nezměknou (cca 15-20 minut).
                    • Přidání špenátu: Vmíchejte špenát a vařte ještě pár minut, dokud nezavadne.
                    • Servírování: Podávejte s rýží, naan chlebem nebo jinou přílohou dle vašeho výběru.

                    Notes

                    • Můžete použít jakoukoli kari pastu dle vaší preference – mírnou, středně pálivou nebo pálivou.
                    • Pokud nemáte cizrnu, můžete použít jinou luštěninu, například čočku.
                    • Přidejte další zeleninu dle chuti, například květák, brokolici nebo hrášek.
                    • Pro extra chuť můžete přidat na závěr trochu limetkové nebo citronové šťávy.
                    Tried this recipe?Let us know how it was!

                    Napsat komentář

                    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

                    Recipe Rating




                    Ověřeno MonsterInsights